Vesti
Politika

Petković: Kandidatura Stojanovića podrška neprijateljima Srbije

Nakon što je Branimir Stojanović objavio kandidaturu na lokalnim izborima u Gračanici, usledila je oštra reakcija direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Petković: Kandidatura Stojanovića podrška neprijateljima Srbije
Petković na skupu podrške Branimiru Stojanoviću 2017. godine (Foto Kim arhiva)

"Кandidatura političkog oportuniste Branimira Stojanovića, koji će se protiv Srpske liste kandidovati na lokalnim izborima u Gračanici, direktna je podrška neprijateljima Srbije, onima koji rade protiv Srba i srpskog jedinstva na Кosovu i Metohiji. I zato još jednom glasno ističemo da isključivo kanditati Srpske liste imaju podršku zvaničnog Beograda i države Srbije", poručuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je saopštio da je sada potrebno "čelično jedinstvo oličeno u Srpskoj listi" koja je, kako je naveo na ovim izborima izašla sa čak šest novih kandidata i "novom energijom" j

"Među njima je i kandidatkinja Srpske liste za gradonačelnicu Gračanice, profesorka Medicinskog fakulteta Ljiljana Šubarić, majka troje dece i iskreni patriota, koja je rešila da svoje znanje i energiju stavi u službu svog naroda. Takav princip pojedinci očigledno ne razumeju, jer posle više godina na vlasti, sopstvenu glad za funkcijama stavljaju ispred opšteg dobra", navodi Petković.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021