Vesti
Politika

Petković i Bisljimi danas u Briselu sa Lajčakom

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastaće se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom, potvrđeno je RTS-u.
Petković i Bisljimi danas u Briselu sa Lajčakom
Brisel, sedište EK (Foto arhiva Kim)

Do sastanka dolazi dva dana pošto je propao pokušaj postizanja dogovora u pregovorima Borela i Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiće i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Borel je označio Kurtija kao odgovornog za neuspeh pregovora o odlaganju primene plana u fazama o preregistraciji vozila na Kosovu.

Podsetimo, početak kažnjavanja Srba koji voze automobile sa tablicama srpskih gradova na Kosovu je odložen za četvrtak (24. novembar) ujutru.

U Severnoj Mitrovici će u 15.00 sati biti održan skup kao odgovor žena sa severa Kosova na, kako navode, "Kurtijev zulum" koji svakodnevno trpe, najavila je Gordana Savić, načelnica Službe za promociju zdravlja i naučno-istrazivacku delatnost u Kliničko bolničkom centru u tom gradu.Ostale vesti

Lajčak: Fokusirati se na široki plan
Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak rekao je su da poslednjim sporazumom od 23. novembra okončani mali sporazumi i da će se strane fokusirati na širi plan.
  • 01.12.2022
Dačić: Formirati ZSO
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se nada da će Nemačka imati izbalansiran pristup i da će pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine, sa težištem na primenu postojećih dogovora, pre svega na formiranju Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz njegovog kabineta.
  • 01.12.2022
Vučić vređao Trajkovićevu i Rašića, ne ide u Tiranu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kritikovao odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak imenuje Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savetnicu, kao i samog Rašića, nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je Kurtiju dodelio epitet "terorističkog ološa".
  • 01.12.2022
Suroi: Bez značajnih promena
Tvrdilo se da će vreme izlečiti sve i da će zaraćene zemlje uspostaviti dobre odnose i postati članice Evropske unije, ali je prošlo 20 godina, a može proći još 20, pa da se značajne promene ne dogode u regionu, niti u odnosima sa EU, izjavio je Veton Suroi na Okruglom stolu "Regionalna saradnja kao mirovni projekat".
  • 01.12.2022
Eskobar: SAD neće preuzeti glavnu ulogu u dijalogu
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je da nisu velike šanse da će SAD preuzeti glavnu ulogu u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
  • 01.12.2022
Srpska lista se po drugi put oglasila danas povodom imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak, ali i Rade Trajković na mesto njegove savetnice.
  • 01.12.2022