Vesti
Politika

Petković: Đilas napao Srbe sa Kosova i Metohije

"U maniru istaknutog albanskog lobiste na čemu bi mu pozavideli i svi političari u Prištini, tajkun Dragan Đilas napao je Srbe sa Кosova i Metohije i to u sred Sjedinjenih Američkih Država", navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića dostavljenom medijima.
Petković: Đilas napao Srbe sa Kosova i Metohije
Direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

"I dok Đilasu smeta Srpska lista koja je danonoćno sa svojim narodom na barikadama delila sudbinu i branila svoja ognjišta, ne smeta mu Aljbin Кurti o kome nijednu jedinu reč nije rekao?!", navodi se u saopštenju.

"Sada je jasan pravi razlog Đilasovog puta u Ameriku - da u trenutku kada Aljbin Кurti preti novim jednostranim akcijama na severu pokrajine pomogne albanskim političarima i to na štetu srpskog naroda", navodi Petković.

"Кako to da Đilas nije digao glas kada su pucali u Srećka Sofronijevića, pretukli malog Nikolu Perića ili Ranku Baciću slomili rebra, nego je digao glas kada treba napasti Srbe i to u SAD i pomoći Кurtiju?", pita se direktor Kancelarije za KiM.

Uz niz drrugih optužbi i uvreda na račun Dragana Đilasa saopštenje se završava pohvalom na račun predsednika Srbije koji se, prema Petkovićevim navodima, za Srbe sa Кosova i Metohije "danonoćno lavovski bori".Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022