Vesti
Politika

Petković: Beograd ne preti, Kurti provocica

"Zvanični Beograd nikome ne preti već unapređuje svoje odbrambene vojne kapacitete kao garant mira i stabilnosti na području Zapadnog Balkana", odgovor je Petra Petkovića na izjavu Aljbina Kurtija o tome da naoružavanje Srbije nije bezbedno po Kosovo.
Petković: Beograd ne preti, Kurti provocica
Petar Petković (Foto Tanjug)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužuje Kurtija "da bi svaku situaciju da iskoristi za napad na Beograd i isprovocira incidente na terenu".

On preporučuje premijeru Kosova da se okrene dijalogu "kao jedinom svrsishodnom mehanizmu za normalizaciju odnosa".

"O tome svedoči i povećani broj incidenata prema Srbima na Кosovu u Metohiji i svetinjama SPC", tvrdi Petković.

"Кurti sada pokušava da lažno optuži Beograd da stoji iza pretnji Diku Martiju, kao što nas je lažno optuživao da smo sami lomili svoja groblja ili ispisivali grafite UČК na srpskim kućama. Tragovi ovih zlodela vode direktno do Prištine i nikakva Кurtijeva petparačka propaganda na račun zvaničnog Beograda i srpskog naroda to ne može da promeni", navodi se u saopštenju za štampu direktora Kancelarije za KiM.Ostale vesti

Guverner CBK zbog fusnote ne učestvuje na regionalnom samitu u Bečićima
Guverner Centralne banke Kosova Fehmi Mehmeti je odbio da učestvuje na Samitu ministara finansija i guvernera regiona koji se održava u Bečićima u Crnoj Gori, pošto su organizatori u pozivu pored imena Kosova naveli i fusnotu u kojoj se navodi da je Kosovo predstavljano bez prejudiciranja njegovog statusa, u skladu sa rezolucijom 1244 UN-a.
  • 30.09.2022
Abdidžiku: Vlada je već propala
Predsednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Ljumir Abdidžiku smatra da je aktuelna vlast na Kosovu "potpuno nekompetentna, nesposobna da odgovori na probleme građana, dok Kosovo stagnira u svim oblastima: privredi, obrazovanju, zdravstvu, energetici ili investicijama".
  • 30.09.2022
Ruska nafta će stizati na Balkan
Ministri energetike Evropske unije će u okviru novog paketa sankcija Rusiji verovatno usvojiti odluku da se zemlje Zapadnog Balkana izuzmu od ograničenja koje se odnosi na rusku sirovu naftu.
  • 30.09.2022
Osmani primila akreditivno pismo novog ambasadora Francuske
Predsednica Kosova Vjosa Osmani juče je primila akreditivno pismo od novog ambasadora Francuske na Kosovu Oliviea Geroa.
  • 30.09.2022
Osmani: Zahvalnost Češkoj na podršci viznoj liberalizaciji Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa češkim ministrom spoljnih poslova Janom Lipavskim sa kojim je razgovarala o zajedničkom radu na okončanju procesa odobravanja vizne liberalizacije za Kosovo tokom češkog predsedavanja Savetom EU, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednice Kosova koje je dostavljeno medijima.
  • 29.09.2022
Lipavski: Normalizacija odnosa bitna za proces integracije u EU
Češka podržava dijalog Beograda i Prištine i očekuje da obe strane implementiraju postignute sporazume, kazao je u Prištini ministar spoljnih poslova ove zemlje Jan Lipavski.
  • 29.09.2022