Vesti
Politika

Petar Petković danas i sutra na Kosovu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković boraviće danas i sutra na Kosovu. Predviđeno je da obiđe Orahovac, Veliku Hoču i Prizren.
Petar Petković danas i sutra na Kosovu
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je najavljeno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petković će posetu započeti u Orahovcu gde će obići socijalno ugroženu porodicu Šarić kojoj će uručiti pomoć.

Nakon toga će se kod spomenika sresti sa meštanima Velike Hoče, da bi potom obišao i stomatološku ambulantu, gde će razgovarati sa zaposlenima.

Nakon obilaska stomatološke ambulante, predviđeno je da direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju obiđe Dečansku vinicu, a posle toga i socijalno ugrožene porodice Gogić i Mihajlović.

Kasnije popodne, direktor Kancelarije za KiM će obići selo Novake kod Prizrena, gde će razgovarati sa povratnicima o njihovim problemima i potrebama, saopšteno je iz ove kancelarije.

Sutra drugog dana posete, Petar Petković će, zajedno sa vladikom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem, prisustvovati obeležavanju slave Prizrenske Bogoslovije, Sveti Кirilo i Metodije, koje će započeti u 9 sati, liturgijom u crkvi Svetog Đorđa, a nastaviće se svečanim programom.

Posetu Кosovu i Metohiji direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković završiće obilaskom crkve Bogorodice Ljeviške.

 Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022