Vesti
Politika

PDS: Narod je taj koji bira

Nosilac liste Progresivno demokratske stranke za opštinu Gračanica Vidak Ristović kazao je da je narod taj koji bira, ali da ovi izbori nemaju veze sa demokratijom.
PDS: Narod je taj koji bira
Vidak Ristović (Foto Kim)

„Ako ovo ima veze sa demokratijom, onda ja ne znam šta je korektno i fer biranje. Kako kada morate nešto, za nekoga i zarad nečega“, rekao je Ristović.

On je svoju građansku dužnost obavio u biračkom centru u Gračanici. Kaže da nakon izbora očekuje da se “ovo stanje konačno smiri“.

„Očekujem da sutra krenemo nekim novim putem. Da se više nikada ne desi ono što prati ovaj napaćeni srpski narod. Ovo su lokalni izbori, nikakvo sudilište, nikakve sudnice. Nama ne trebaju sudije koje će da procenjuju. Narod je taj koji bira. Na kraju krajeva, demokratija je razvijena u naprednim zemljama, zašto ne bi bila i kod nas“, kazao je Ristović.

Dodaje da će njegovi ciljevi, ukoliko bude izabran za odbornika biti isti kao i do sada.

„Očekujem održivi opstanak naših ljudi i subvencije. Svi oni benefiti koji sleduju, kao što sam i radio u prethodnom mandatu. Iste aktivnosti i mnogo pojačanije, nadam se da će se uz podršku medija svi jednom saznati šta se dešava, kako se dešava i šta je to što sleduje narodu, a do sada se nije znalo“, naveo je Ristović.Ostale vesti

Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020
Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020