Vesti
Politika

Pavićević podelio paketiće deci u Kosovskom Pomoravlju

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević danas je obradovao mališane iz Kosovskog Pomoravlja novogodišnjim i božićnim poklonima, javlja televizija Puls.
Pavićević podelio paketiće deci u Kosovskom Pomoravlju
Pavićević u Pomoravlju (Foto Puls)

Pavićević je rekao da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila više od osam hiljada paketića za mališane u srpskim sredinama. Govoreći za godinom za nama, Pavićević je rekao da je ona bila teška.

„Ali bilo je i lepih stvari u toj 2020. Na Kosovu i Metohiji rodilo se mnogo više srpske dece nego ranijih godina, blizu hiljadu beba, od toga značajan deo u porodilištu u Pasjanu. Naša deca su naše najveće bogatstvo i naša sreća“, kazao je Pavićević i mališanima čestitao božićne i novogodišnje praznike.

Osim za učenike nižih razreda osnovne škole u Gornjem Kuscu, paketiće će dobiti ukupno 574 mališana iz Kosovskog Pomoravlja, u Cernici, Partešu, Klokotu, Prekovcu i Ranilugu.

U znak zahvalnosti, učenici su gostima poklonili stihove omiljenih dečijih pesnika.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021