Vesti
Politika

Pantić: Nadam se ubedljivoj pobedi

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ispred liste “Srpska” Krstimir Pantić kaže da očekuje ubedljivu pobedu u drugom krugu izbora. Pantić se nada da će odgovorni za regularnost izbora učini sve da ne bude nepravilnosti.
Pantić: Nadam se ubedljivoj pobedi
Krstimir Pantić na glasanju (Foto KIM)

Krstimir Pantić kaže da od građana očekuje da podrže politiku Vlade Srbije, a od nadležnih da pokažu odgovornost.

“Očekujem da građani Kosovske Mitrovice i danas pokažu i iskažu svoju podršku politici Vlade Republike Srbije, a od onih koji su odgovorni za regularnost izbornog procesa da, ovoga puta, pokažu maksimalnu ozbiljnost i odgovornost”, kaže Pantić.

Pantić dodaje da se nada da će u drugom krugu pobediti svog protivkandidata.

“Naravno da očekujem pobedu kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Očekujem da će građani i danas masovno izađi na birališta i da će moja pobeda biti ubedljivija nego u prvom krugu”, rekao je Pantić.

Centralna izborna komisija donela je odluku da se glasački listići broje u Kosovskoj Mitrovici. Krstimir Pantić kaže da će učiniti sve kako bi situacija ostala mirna i ne dođe do promene odluke.

“Od predstavnika OEBS-a smo čuli da će brojanje zavisiti od situacije u Kosovskoj Mitrovici.

Mi ćemo učiniti sve da situacija bude apsolutno mirna i da neće biti ni jednog jedinog razloga da se glasački materijal iz Kosovske Mitrovice premesti, osim ako neko ponovo ne namerava da vrši prekrajanje izborne volje građana”,poručuje Pantić.

Pantić očekuje i približno istu izlaznost kao i u prvom krugu glasanja na lokalnim izborima.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021