Vesti
Politika

Pantić: Nadam se ubedljivoj pobedi

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ispred liste “Srpska” Krstimir Pantić kaže da očekuje ubedljivu pobedu u drugom krugu izbora. Pantić se nada da će odgovorni za regularnost izbora učini sve da ne bude nepravilnosti.
Pantić: Nadam se ubedljivoj pobedi
Krstimir Pantić na glasanju (Foto KIM)

Krstimir Pantić kaže da od građana očekuje da podrže politiku Vlade Srbije, a od nadležnih da pokažu odgovornost.

“Očekujem da građani Kosovske Mitrovice i danas pokažu i iskažu svoju podršku politici Vlade Republike Srbije, a od onih koji su odgovorni za regularnost izbornog procesa da, ovoga puta, pokažu maksimalnu ozbiljnost i odgovornost”, kaže Pantić.

Pantić dodaje da se nada da će u drugom krugu pobediti svog protivkandidata.

“Naravno da očekujem pobedu kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Očekujem da će građani i danas masovno izađi na birališta i da će moja pobeda biti ubedljivija nego u prvom krugu”, rekao je Pantić.

Centralna izborna komisija donela je odluku da se glasački listići broje u Kosovskoj Mitrovici. Krstimir Pantić kaže da će učiniti sve kako bi situacija ostala mirna i ne dođe do promene odluke.

“Od predstavnika OEBS-a smo čuli da će brojanje zavisiti od situacije u Kosovskoj Mitrovici.

Mi ćemo učiniti sve da situacija bude apsolutno mirna i da neće biti ni jednog jedinog razloga da se glasački materijal iz Kosovske Mitrovice premesti, osim ako neko ponovo ne namerava da vrši prekrajanje izborne volje građana”,poručuje Pantić.

Pantić očekuje i približno istu izlaznost kao i u prvom krugu glasanja na lokalnim izborima.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021