Vesti
Politika

Pantić: Nadam se ubedljivoj pobedi

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ispred liste “Srpska” Krstimir Pantić kaže da očekuje ubedljivu pobedu u drugom krugu izbora. Pantić se nada da će odgovorni za regularnost izbora učini sve da ne bude nepravilnosti.
Pantić: Nadam se ubedljivoj pobedi
Krstimir Pantić na glasanju (Foto KIM)

Krstimir Pantić kaže da od građana očekuje da podrže politiku Vlade Srbije, a od nadležnih da pokažu odgovornost.

“Očekujem da građani Kosovske Mitrovice i danas pokažu i iskažu svoju podršku politici Vlade Republike Srbije, a od onih koji su odgovorni za regularnost izbornog procesa da, ovoga puta, pokažu maksimalnu ozbiljnost i odgovornost”, kaže Pantić.

Pantić dodaje da se nada da će u drugom krugu pobediti svog protivkandidata.

“Naravno da očekujem pobedu kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Očekujem da će građani i danas masovno izađi na birališta i da će moja pobeda biti ubedljivija nego u prvom krugu”, rekao je Pantić.

Centralna izborna komisija donela je odluku da se glasački listići broje u Kosovskoj Mitrovici. Krstimir Pantić kaže da će učiniti sve kako bi situacija ostala mirna i ne dođe do promene odluke.

“Od predstavnika OEBS-a smo čuli da će brojanje zavisiti od situacije u Kosovskoj Mitrovici.

Mi ćemo učiniti sve da situacija bude apsolutno mirna i da neće biti ni jednog jedinog razloga da se glasački materijal iz Kosovske Mitrovice premesti, osim ako neko ponovo ne namerava da vrši prekrajanje izborne volje građana”,poručuje Pantić.

Pantić očekuje i približno istu izlaznost kao i u prvom krugu glasanja na lokalnim izborima.Ostale vesti

Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020
EU: Lajčak pogrešno interpretiran, ustavne izmene važe i za Beograd
Zvanični Brisel je ocenio da je izjava Specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka o ustavnim izmenama pogrešno interpretirana.
  • 19.10.2020
Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da će preokrenuti, kako je naveo, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".

  • 18.10.2020
Kritike iz Prištine zbog izjave Lajčaka da Ustav nije Biblija
Predsednica kosovske Skupštine Vjosa Osmani izjavila je da nikada nije rekla da se slaže da se Zajednica opština sa srpskom većinom formira u skladu sa sporazumom iz 2015. godine i da izjava specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka u Beogradu nije tačna.
  • 18.10.2020