Vesti
Politika

Pantić: Incidenti mogu dovesti do ozbiljnih sukoba

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Krstimir Pantić ocenio je da incidenti kojih je proteklih dana bilo na severu Kosova. mogu da dovedu do ozbiljnih sukoba s nesagledivim posledicama po Srbe na Kosovu.
Pantić: Incidenti mogu dovesti do ozbiljnih sukoba
Krstimir Pantić (Foto arhiva Kim)

List "Večernje novosti" danas prenosi da je bivši gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice ukazao da odgovornost za incidente snose i Beograd, i Priština, i Brisel, kao i Kosovska policija.

"Beograd zbog toga što je pristao na rešenja koja su daleko ispod minimuma koji garantuje Ahtisarijev plan, Priština zato što potencira sever Kosova kao izvor nestabilnosti, a Brisel zato što želi da zaokruži nezavisnost Kosova i na silu intergriše sever", naveo je Pantić.

Proteklih nekoliko dana desilo se nekoliko incidenata koji su počeli kada je u noći između petka i subote grupa Albanaca prešla most na Ibru i nožem izbola jednog 17-godišnjeg Srbina.Ostale vesti

SSP: Zbog nesposobnosti SNS-a Srbi na Kosovu prepušteni teroru
Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila da su zbog nesposobnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu "prepušteni na milost i nemilost suludom režimu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji nad njima sprovodi otvoreni teror".
  • 25.09.2023
Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023
Vučić: Stradala trojica Srba sa Kosova, ubistvo policajca za osudu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji dan jedan od najtežih za Srbiju i srpski narod od 2004 i 2008. godine. Naveo je da je grupa Srba postavila barikade u Banjskoj, te da je došlo do sukoba. Osudio je ubistvo kosovskog policajca.

  • 24.09.2023