Vesti
Politika

“Panika zbog intervjua tužioca”

Jedan od beogradskih tabloida optužio je Radu Trajković da je albanskim istažiteljima ispričala da su ubijenog Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile srpske službe, te da je zbog njene izjave produžen pritvor dvojici Srba. Rada Trajković za Kim kaže da je očigledno da u Beogradu vlada panika.
“Panika zbog intervjua tužioca”
Rada Trajković (Foto Kim)

Alo piše da je specijalni kosovski tužilac zatražio da Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su 23. novembra prošle godine uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, bude produžen pritvor, a svoj zahtev argumentovao je svedočenjem Rade Trajković.

“Rada Trajković je decidno, takođe bez ikakvih dokaza, izjavila da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i, kako je navela, ’i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije’”, navodi se u tekstu u tabloidu “Alo” i dodaje da je Rada Trajković “postala saučesnik u zaveri koja za cilj ima da se istraga ubistva Olivera Ivanovića usmeri u pogrešnom pravcu i da se za taj zločin okrive država Srbija i njen politički vrh i bezbednosne službe”.

Predsednica Evropskog pokreta Rada Trajković u izjavi za RTV Kim kaže da je očigledno da je velika panika u Beogradu.

“Razlog za tu paniku je intervju specijalnog tužioca sa Kosova koji je kazao da će proširiti istragu i naveo još novih stvari i to je izazvalo paniku. Ovo je pokušaj da se na jedan način skrene pažnja sa onoga što je on govorio, da se potpuno nepotrebno i tendenciozno napadnem od stane (Marka) Đurića i tabloida”.

Po obljavljivanju teksta u listu Alo na Tviteru je reagovao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

“Poslednjih meseci osvedočili smo se o rđavom karakteru i štetočinskoj političkoj misiji Rade Trajković @trajkovic_rada, ali, ukoliko je tačno da je prištinskim istražnim organima klevetala svoju državu, mogu samo da iskažem najotvorenije gađenje i prezir prema takvoj osobi”, napisao je Đurić.

Trakovićeva kaže da su Đurićeve namere jasne.

“Sada je sasvim jasno da gospodin Đurić kao državni službenik i njegova Kancelarija, kao i sa Oliverom Ivanovićem, sada i sa mnom pokušava da me, pre svega, pred javnim mnjenjem proglasi izdajnikom Srbije, a posle toga sledi ono što se desilo i Oliveru”.

Trajkovićeva kaže da su i pisanje tabloida, ali i Đurićeva reakcija tendenciozni.

“Uporište za ovakav napad leži u traljavoj istrazi tužioca u Prištini, koji iako ima podatke, odugovlači sa razotkrivanjem počinilaca zločina, a oni su u sve većoj panici”, zaključuje Rada Trajković.Ostale vesti

Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020
Nemačka i Francuska traže hitan nastavak dijaloga

Nemački ministar spoljnih poslova Heiko Mas i njegov francuski kolega Žan-Iv Le Drian objavili su zajedničko saopštenje u kome su pozvali na hitan nastavak dijaloga između Kosova i Srbije pod vođstvom Evropske unije.

  • 23.05.2020
Iz Grenelove kancelarije negiraju da postoji rok za sporazum
Portparol američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Dik Kastin demantovao je navode odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Ričard Grenel želi da do septembra bude postignut sporazum Beograda i Prištine.
  • 22.05.2020