“Panika zbog intervjua tužioca”

Jedan od beogradskih tabloida optužio je Radu Trajković da je albanskim istažiteljima ispričala da su ubijenog Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile srpske službe, te da je zbog njene izjave produžen pritvor dvojici Srba. Rada Trajković za Kim kaže da je očigledno da u Beogradu vlada panika.

Podeli ovaj članak sa:
 • Rada Trajković (Foto Kim)

Alo piše da je specijalni kosovski tužilac zatražio da Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su 23. novembra prošle godine uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, bude produžen pritvor, a svoj zahtev argumentovao je svedočenjem Rade Trajković.

“Rada Trajković je decidno, takođe bez ikakvih dokaza, izjavila da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i, kako je navela, ’i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije’”, navodi se u tekstu u tabloidu “Alo” i dodaje da je Rada Trajković “postala saučesnik u zaveri koja za cilj ima da se istraga ubistva Olivera Ivanovića usmeri u pogrešnom pravcu i da se za taj zločin okrive država Srbija i njen politički vrh i bezbednosne službe”.

Predsednica Evropskog pokreta Rada Trajković u izjavi za RTV Kim kaže da je očigledno da je velika panika u Beogradu.

“Razlog za tu paniku je intervju specijalnog tužioca sa Kosova koji je kazao da će proširiti istragu i naveo još novih stvari i to je izazvalo paniku. Ovo je pokušaj da se na jedan način skrene pažnja sa onoga što je on govorio, da se potpuno nepotrebno i tendenciozno napadnem od stane (Marka) Đurića i tabloida”.

Po obljavljivanju teksta u listu Alo na Tviteru je reagovao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

“Poslednjih meseci osvedočili smo se o rđavom karakteru i štetočinskoj političkoj misiji Rade Trajković @trajkovic_rada, ali, ukoliko je tačno da je prištinskim istražnim organima klevetala svoju državu, mogu samo da iskažem najotvorenije gađenje i prezir prema takvoj osobi”, napisao je Đurić.

Trakovićeva kaže da su Đurićeve namere jasne.

“Sada je sasvim jasno da gospodin Đurić kao državni službenik i njegova Kancelarija, kao i sa Oliverom Ivanovićem, sada i sa mnom pokušava da me, pre svega, pred javnim mnjenjem proglasi izdajnikom Srbije, a posle toga sledi ono što se desilo i Oliveru”.

Trajkovićeva kaže da su i pisanje tabloida, ali i Đurićeva reakcija tendenciozni.

“Uporište za ovakav napad leži u traljavoj istrazi tužioca u Prištini, koji iako ima podatke, odugovlači sa razotkrivanjem počinilaca zločina, a oni su u sve većoj panici”, zaključuje Rada Trajković.

Ostale vesti

 • Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se nada da će zločini Oslobodilačke vojske Kosova biti kažnjeni bez obzira na rezerve koje Srbija ima prema međunarodnim sudovima koji su, kako je naveo, uglavom sudili Srbima.

 • Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Vanredni izbori na Kosovu će biti održani 8. septembra, javlja RTK pozivajući se na izvore iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija. Vanredni izbori su neizbežni posle ostavke premijera Ramuša Haradinaja, koji će u svojstvu osumnjičenog biti ispitan pred Sudom za ratne zločine OVK.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane