Vesti
Politika

Palmer: Sveobuhvatni sporazum Kosova i Srbije ključan za privlačenje investicija

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer izjavio je da je sveobuhvatani sporazum za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije ključan za privlačenje više američkih i drugih stranih investicija.

Palmer: Sveobuhvatni sporazum Kosova i Srbije ključan za privlačenje investicija
Palmer i Lajčak (Foto Reporteri)

Taj sporazum je ključan i za stvaranje preko potrebnih radnih mesta za stanovnike Kosova i celog regiona, rekao je Palmer koji je sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom posetio Američku privrednu komoru na Kosovu, javio je RTK2.

Zahvalivši Komori na promociji ekonomskog partnerstva između dve zemlje, Palmer je rekao da mreža Američke privredne komore širom regiona pruža produktivan okvir za suočavanje sa trenutnim izazovima sa kojima se region suočava.

Predstavnici Američke privredne komore na Kosovu govorili su o značaju jačeg dijaloga između Vlade Kosova i privatnog sektora, ali i o unapređenju regionalne ekonomske saradnje, razvoju energetskih kapaciteta i obuci radne snage, navodi se u saopštenju Komore.

Lajčak i Palmer borave u dvnodnevnoj poseti Kosovu, a danas će u 10:45 održati konferenciju za novinare u kancelariji Evropske unije.Ostale vesti

Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021
Aljiu najavio odustajanje od nalepnice za vozila
Kosovski ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiu izjavio je da je "stopirana odluka" kojom se građani obavezuju da uplate pet evra za nalepnicu pri registraciji vozila.
  • 22.07.2021