Palmer: Razgovore o statusu Kosova ne vezivati za dešavanja u BiH

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, izjavio je da se razgovori o statusu Kosovu ne mogu vezati za dešavanja u BiH, prenosi Fena.

Podeli ovaj članak sa:
  • Metju Palmer (Foto Kim)

"Osim što bi normalizacija odnosa između Beograda i Prištine značajno poboljšala odnose i bezbednost na celom prostoru zapadnog Balkana, otvorila bi evropski put i za Srbiju i za Kosovo", rekao je Palmer i dodao da je to jako dobro za BiH.

Američki funkcioner je, u razgovoru za novinsku agencije BiH, izrazio nadu da će stranački lideri uspeti da dođu do sporazuma koji će omogućiti da se formira nova vlast na nivou BiH, kako bi se zemlja kretala ka EU, odnosno ka evroatlanskoj budućnosti.

Palmer je rekao da SAD podržavaju Dejtonski sporazum i dodao da će morati da dođe do reformi u zemlji da bi BiH, kako je kazao, bila funkcionalnija i ispunila standarde za članstvo u EU.

Crnadak i Palmer razgovarali o procesu formiranja vlasti

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je danas u Banjaluci sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, procesu formiranja vlasti i saradnji BiH s NATO-om.

Crnadak je naglasio da je za demokratizaciju i nastavak reformi u Republici Srpskoj i BiH ključna izmena izbornog zakonodavstva, prenela je Fena.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane