Vesti
Politika

Palmer i Brnabić: Kompromis je osnov budućeg sporazuma BG i PR

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da je kompromis osnova ne samo dijaloga Beograda i Prištine, već i budućeg sporazuma dve strane.

Palmer i Brnabić: Kompromis je osnov budućeg sporazuma BG i PR
Sa sastanka (Foto Tanjug)

Palmer je istakao da SAD podržavaju proces koji vodi Evropska unija i dodao da očekuje da će ubrzo uslediti nastavak dijaloga, a istakao je važnost sprovođenja Briselskog sporazuma, ocenjujući da se ne kreće od početka, jer su mnogi segmenti, koji se odnose na poboljšanje života građana, već sprovedeni, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Američki zvaničnik je poručio da je prevashodni interes SAD stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana i pohvalio je konstruktivnu ulogu Srbije u regionalnim inicijativama, poput „malog Šengena“.

Brnabić je istakla da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD, napomenuvši da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, premijerka je naglasila da će Beograd ostati posvećen dijalogu i da je spreman za njegov nastavak, ali će, kako je objasnila, nastaviti i da insistira na potpunoj primeni dosadašnjih sporazuma.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021