Vesti
Politika

Palma: Nije Kosovo izolovano već Haradinaj

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio da nije tačno da je Kosovo izolovano od međunarodne zajednice već da je izolovan samo kosovski premijer.
Palma: Nije Kosovo izolovano već Haradinaj
Dragan Marković (Foto Tanjug)

"To što mu Sjedinjene Američke Države nisu izdale vizu pokazuje da nova administracija predsednika Donalda Trampa koriguje svoj odnos prema Kosovu i Metohiji. SAD treba da Ramušu Haradinaju izdaju vizu za Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK, jer mu je tamo mesto", izjavio je lider Jedinstvene Srbije.

Marković je to izjavio reagujući na izjavu Haradinaja da je Kosovo izolovano, nakon što on nije dobio vizu za SAD i Veliku Britaniju.

Lider JS je, takođe, pozdravio stav Španije koja se odlučno suprotstavlja uključivanju Kosova u bilo koji proces koji ostavlja utisak da je reč o nezavisnoj državi.

"Pozivam i ostale zemlje Evrope da slede primer Španije", rekao je Marković.Ostale vesti

Osam godina od Briselskog sporazuma
Osam godina od Briselskog sporazuma, potpisanog uz posredstvo EU, navršava se danas, a i dalje nije formirana Zajednica srpskih opština koja je Srbima na Kosovu trebalo da im garantuje ovlašćenja u obrazovanju, zdravstvu, ekonomskom razvoju, urbanom i ruralnom planiranju, ali Brisel i dalje ne "pritiska" Prištinu da ispoštuje potpisano
  • 19.04.2021
Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira
Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i zalaže se za postizanje pravednog kompromisnog rešenja koje neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.
  • 19.04.2021
Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021