Vesti
Politika

Pahor u razgovoru sa Kurtijem: Razgovori sa Srbijom se moraju nastaviti

Predsednik Slovenije Borut Pahor sastao se danas u Prištini i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem. Pahor je poručio da uprkos poteškoćama, razgovori sa Srbijom se moraju nastaviti.
Pahor u razgovoru sa Kurtijem: Razgovori sa Srbijom se moraju nastaviti
Pahor i Kurti (Foto Vlada Kosova)

Kosovski premijer Aljbin Kurti je ocenio da je uloga Slovenije u procesu dijaloga veoma važna i zamolio Pahora da utiče na Srbiju kada je reč o ratnoj odšeti, razaranjima i ratu, ali zločinima počinjenim na Kosovu.

"To je preduslov za ozbiljne razgovore i normalizaciju odnosa", rekao je Kurti i ponovio da je cilj razgovora međusobno priznavanju Kosova sa Srbijom.

Kurti je istakao posvećenost Kosova članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji, kao i rad Vlade u tom pogledu. On je tražio podršku Slovenije za članstvo u međunarodnim organizacijama i inicijativama, a govorio je i o posvećenosti vlade borbi protiv kriminala i korupcije.Ostale vesti

’’Drastične restrikcije ili povećanje cena’’
Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je na vanrednoj sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o energetskoj krizi rekla da Kosovo nema dovoljno kapaciteta da proizvodi količinu struje koju troši, posebno tokom zime.
  • 24.01.2022
Skijališta Srbije: Za sve o Ski centru Brezovica kontaktirajte Kancelariju za KiM
"Molimo Vas da za sva pitanja vezano za Ski centar Brezovica kontaktirate Кancelariju za Кosovo i Metohiju", odovoreno je nakon pet dana iz JP Skijališta Srbije na upit RTV Kim.
  • 24.01.2022
Kurti: Struja jeftina da veliki broj građana ne zna koliko plaća
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o energetskoj krizi na Kosovu da je cena električneenergije toliko niska da, prema njegovim rečima, veliki broj građana ne zna koliko plaća struju, prenosi Ekonomia onlajn.
  • 24.01.2022
Kusari-Ljilja: Nema povratka tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora
Šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da na Kosovu ne treba dozvoliti organizaciju izbora koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu, najavljujući primenu nedavne prakse kada je skupština u Prištini zabranila organizaciju referenduma u srpskim sredinama.
  • 24.01.2022
Poslanik SNS-a praznoj sali za konferencije: Izvolite, ako imate pitanje
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimimr Orlić je održao konferenciju za medije u sedištu stranke u Beogradu na kojoj je govorio kako "opozicione stranke planiraju izbornu krađu u aprilu, uz izazivanje haosa i krvorpolića, zahvaljujući pripremljenim lažima". Ono što je obeležilo tu konferenciju poslanika Orlića je što se, sem Tanjuga koji je uživo prenosio, nije pojavila nijedna novinarska ekipa, što se može videti na snimku.
  • 24.01.2022
I Skoplje traži od Kosova da preispita nove antikovid mere
Ministar zdravlje Severne Makedonije Bekim Salji zatražio je od kosovskog kolege Rifata Latifija da se preispitaju nove poštrene antikovid mere za ulazak na Kosovo i da se nađe drugi način zaštite, koji ne sprečava slobodno kretanje.
  • 23.01.2022