Vesti
Politika

Pacoli sa Palmerom na marginama Bledskog foruma

Kosovski ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi, Bedžet Pacoli, sastao se danas sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan, Metjuom Palmerom, na marginama Bledskog foruma.
Pacoli sa Palmerom na marginama Bledskog foruma
Sa sastanka(Foto RKP)

Pacoli je Palmeru čestitao na novoj poziciji.

„Kao stari prijatelj Kosova i dalje će nas podržavati na svim nivoima”, naveo je Pacoli.

“Mi dijalog vidimo kao važan proces koji ima potencijal zatvaranja mračnog poglavlja između Kosova i Srbije. Normalizacija međusobnih odnosa sa uzajamnim priznanjem je jedini cilj i cenimo snažan stav Vašingtona u tom pravcu”, naveo je Pacoli u objavi na svom Fesjbuk profilu.

Dodao je da Kosovo kao i uvek može računati na SAD, ali i da Sjedinjene Države moraju računati na Kosovo kao na posvećenog i pouzdanog partnera.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020