Vesti
Politika

Pacoli sa Palmerom na marginama Bledskog foruma

Kosovski ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi, Bedžet Pacoli, sastao se danas sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan, Metjuom Palmerom, na marginama Bledskog foruma.
Pacoli sa Palmerom na marginama Bledskog foruma
Sa sastanka(Foto RKP)

Pacoli je Palmeru čestitao na novoj poziciji.

„Kao stari prijatelj Kosova i dalje će nas podržavati na svim nivoima”, naveo je Pacoli.

“Mi dijalog vidimo kao važan proces koji ima potencijal zatvaranja mračnog poglavlja između Kosova i Srbije. Normalizacija međusobnih odnosa sa uzajamnim priznanjem je jedini cilj i cenimo snažan stav Vašingtona u tom pravcu”, naveo je Pacoli u objavi na svom Fesjbuk profilu.

Dodao je da Kosovo kao i uvek može računati na SAD, ali i da Sjedinjene Države moraju računati na Kosovo kao na posvećenog i pouzdanog partnera.Ostale vesti

Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da uprkos realnim izazovima postoji pozitivna dinamika u odnosima Srbije i SAD koje su, između ostalog i važan partner u procesu postizanja trajnog i prihvatljivog rešenja kosovskog problema.
  • 01.07.2020
Vučić: Niko mi neće naređivati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje uskoro važne posete Beogradu, za koji dan, a sve se one tiču Kosova i Metohije.
  • 01.07.2020
Kosovska vlada formirala Savet eksperata za dijalog sa Beogradom

Savet eksperata za dijalog sa Beogradom biće još jedno telo kojim centralne institucije u Prištini ojačavaju pripreme i unutrašnju organizaciju predstojećeg procesa. Odluka o formiranju saveta doneta je danas na sastanku kosovske vlade.

  • 01.07.2020