Vesti
Politika

Pacoli o fudbalu, EU i Kosovu, "tagovao" Maju Kocijančić

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli napravio je poređenje između Evropske unije i UEFA u vezi sa njihovim odnosom prema Kosovu.
Pacoli o fudbalu, EU i Kosovu,
Bedžet Pacoli (Foto: Srbija danas)

Pacoli je naveo da je u tom pogledu UEFA "principijelnija" nego EU.

U Fudbalskom savezu Srbije za Tanjug su najavili da će se danas oglasiti tim povodom.

"Drago mi je da vidim da UEFA ima principijelniju i jasniju politiku o Kosovu nego Evropska služba za spoljne poslove i Generalni direktorat EU za susedsku politiku i proširenje. Sve zemlje UEFA su u obavezi da prihvate da igraju sa Kosovom", napisao je u nedelju Pacoli na Tviteru.

On je uz tvit postavio video snimak izjave predsednika UEFA Aleksandra Čeferina da sve članice ove organizacije imaju obavezu da ugoste kosovsku reprezentaciju ili da igraju sa njom u Prištini.

U objavi je "tagovao" (označio) portparolku visoke predstavnice EU Maju Kocijančič i šeficu delegacije EU u Prištini Nataliju Apostolovu.Ostale vesti

Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020