Vesti
Politika

Pacoli: Ne verujem da ću biti deo nove Vlade

Lider Alijanse za novo Kosovo (AKR) Bedžet Pacoli je gotujući na RTK rekao je da ne veruje da bi mogao da bude deo nove vlade, koju bi mogli da formiraju pokret "Samoopredeljenje" i Demokratski savez Kosova.
Pacoli: Ne verujem da ću biti deo nove Vlade
Bedžet Pacoli (Foto Istinomer)

"Nisam imao loše odnose sa bilo kojim liderom stranke, a takođe poštujem gospodina Kurtija. Međutim, što se tiče političke saradnje, nisam siguran da će do toga doći. Verujem da DSK i Samoopredeljenje imaju dovoljno partnera za vladu. Kao što vidim, AKR i NISMA ostaju u opoziciji. Nisam dobio ponudu i ne očekujem je" - rekao je Pacoli.

Pacoli je rekao i da bi volju građana trebalo poštovati.
"Teško je reći da li ću biti deo Vlade. Ali ako građanin odluči drugačije, moramo razumeti građane i biti u opoziciji i odatle dati svoj doprinos", kazao je Pacoli.

On smatra da je teško biti u koegzistenciji sa Socijaldemokratskom strankom NISMA.

"U ideološkom pogledu sa NISMA različiti smo, jedan levi, a drugi desni, bilo bi teško koegzistirati", rekao je Pacoli.Ostale vesti

Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020