Pacoli: Izborni rezultati su lažni, uključivanje glasova iz Srbije istorijska greška

Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je danas nakon što je Centralna izborna komisija objavila rezultate izbora da su izborni rezultati lažni i da ne odražavaju volju građana.

Podeli ovaj članak sa:
 • Bedžet Pacoli (Foto Kim arhiva)

Bedžet Pacoli, čija je stranka ostala van parlamenta, je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je prebrojavanje glasova iz Srbije kršenje zakona, skandal i istorijska greška.

“Uključivanje glasova iz Srbije je suprotono zakonu, skandal i istorijska greška. Koristićemo sva pravna sredstva da sprečimo tu tešku grešku za demokratiju i vladavinu zakona na Kosovu”, napisao je Pacoli.

Predizborna koalicija Socijaldemokratska inicijativa - Nova kosovska alijansa - Stranka pravde, nije prešla census kako bi postala parlamentarna stranka u Skupštine Kosova, na vanrednim izborima koji su održani 6. oktobra.

Ostale vesti

 • Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Tri kanadidata Samoopredeljenja i jedan iz Demokratskog saveza Kosova žalili su se Vrhovnom sudu, zbog odluke IPŽP-a da poništi glasove iz Srbije, čime su dovedeni u pitanje njihovi mandati poslanika u parlamentu, piše Zeri.

 • Dačić: Samo kompromisno rešenje obezbeđuje trajni mir

  Dačić: Samo kompromisno rešenje obezbeđuje trajni mir

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da samo kompromisno rešenje postignuto dijalogom Beograda i Prištine, uz podršku međunarodne zajednice, može da obezbedi trajni mir i stabilnost. Dačić je istakao da je partnerski odnos sa NATO-om važan element državne politike Srbije.

 • Daka: CIK počinje sa ponovnim brojanjem glasova

  Daka: CIK počinje sa ponovnim brojanjem glasova

  Predsednica kosovske Centralne izborne komisije Valjdete Daka saopštila je da Vrhovnom sudu do 15 časova nije pristigla nijedna žalba na odluku za ponovno prebrojavanje glasova iz 1.472 kutije, te da stoga taj proces može da počne.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane