Pacoli Guterešu: Vreme je za sporazum

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pisao generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu uveren da je, kako tvrdi, iako teško, Beograd "prihvata istinu" da je Kosovo nezavisno u skladu sa međunarodnim pravom".

Podeli ovaj članak sa:
 • Bedžet Pacoli (Foto Srbija danas)

Pacoli na svom Fejsbuk profilu navodi da je u pismu Guterešu napisao da je "došao trenutak za konačni sporazum sa Srbijom".

"Generalnog sekterata UN Antonija Gutereša sam obavestio da je učlanjenje u UN posebno moguće sada zbog toga što je Srbija, iako teško, počela da pokazuje da je zainteresovana da ide napred i da se ’slaže sa istinom koju je potvrdio Međunarodni sud pravde 22. jula 2010. godine, da je državnost Republike Kosova u skladu sa međunarodnim pravom’", dodao je Pacoli.

Pacoli je napisao i da je stav Međunarodnog suda pravde omogućio Beogradu da vidi ovu istinu, posebno u vezi sa stavom Srbije o priznavanju državnosti Kosova, koje, kako kaže, "svakako treba da se menja".

Ostale vesti

 • Haradinaj u

  Haradinaj u "Trepči

  kosovski premijer Ramuš Haradinaj obišao je rudnik "Trepča", povodom 30 godina od štrajka glađu rudara albanske nacionalnosti, zbog navodno neustavne odluke Beograda da Kosovu ukine autonomiju. Haradinaj je rekao da je najbolji način da se tadašnje žrtvovanje rudara Albanaca u rudniku Stari trg nagradi "lavovska" borba da se Trepči vrati život.

 • Kosovska policija zaplenila kamion robe sa teritorije centralne Srbije?

  Kosovska policija zaplenila kamion robe sa teritorije centralne Srbije?

  Kosovska policija prekršila je sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije odakle je zaplenila jedan kamion sa robom, tvrdi vlasnik tog kamiona, S.D. Iz Kosovske policije nema zvaničnog komentara na navode, ali u izveštaju tvrde da je kamion zaplenjen u Šarpelju koji pripada rejonu Leposavića.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane