Vesti
Politika

Pacoli: Dačić je izgovorio laži

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli optužio je srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića da je na sednici SB UN izgovorio laži.
Pacoli: Dačić je izgovorio laži
Bedžet Pacoli (Foto Srbija danas)

Prema rečima Pacolija, nedavna akcija na severu KiM imala je za cilj vladavinu prava, a ne, kako je, inače, Dačić rekao, zastrašivanje Srba. Pacoli smatra i da su "sastanci UN o Kosovu zastareli i potpuno nepotrebni".

Kritikovao je i govor šefa UNMIK-a Zahira Tanina, jer nije izrazio žaljenje zbog ponašanja osoblja te misije.

"Osoblje UNMIK-a krši međunarodno pravo i Povelju UN-a. Zvaničnik je opstruirao policiju, a drugi zvaničnik je uhvaćen u krađi. UNMIK bi se trebao time pozabaviti, ne Kosovom", rekao je Pacoli.

Naveo je i da je Priština prekinula komunikaciju sa UNMIK-om, dok ne razjasni situaciju.Ostale vesti

Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020