Vesti
Politika

P. Miletić: Bez kapitalnih investicija za sever Kosova

Potpredsednik kosovske skupštine Petar Miletić izjavio je danas da predlogom buždeta za 2014. godinu, o kojem će poslanici Skupštine Kosova sutra raspravljati, nisu predviđena sredstva za kapitalne projekte u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova.
P. Miletić: Bez kapitalnih investicija za sever Kosova
Petar Miletić (Foto arhiva KIM)

Miletić je gostujući u program mitrovičkog “Radija Kontakt plus” rekao da su budžetom za 2014. godinu predviđena sredstva za opštine na severu Kosova, ali ne u onoj meri kako su tretirane opštine južno od reke Ibar.

“Za sever Kosova u buždetu postoje samo sredstva za plate, dnevnice, materijalne troškove, dakle za funkcionisanje opštinske administracije. Nema kapitalnih investicija, nema projekata za infrastrukturu iz prostog razloga jer opštine na severu kada se radio nacrt bužeta nisu bile formirane,” rekao je Miletić.

Ako sutra bude skupštinske većine za izglasavanje budžeta on će biti usvojen tako, dakle samo sa onim sredstvima koja su neophodna za funkcionisanje opštinske administracije u četiri opštine na severu Kosova, dodao je Miletić.

Potpredsednik Skupštine Kosova je istakao da postoji i plan “B” a to je da je EU za narednu godinu izdvojila ozbiljna sredstva za sever Kosova i da on misli da će opštine na severu za kapitalne investicije u najvećem delu koristiti upravo sredstva iz EU.

Opštinski bužetom za narednu godinu sredstva predviđena za, na primer, opštinu Zvečan iznose svega 1. 828,627 evra.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021