Vesti
Politika

Otvoren most u Lapljem selu

Zajedno sa predstavnicima kosovskih i sprskih institucija, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otvorio je most u Lapljem Selu.
Otvoren most u Lapljem selu
Sa otvaranja mosta u Lapljem selu(Foto Kim)

Izgradnju mosta preko reke Gračanke finansiransirala je Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Za obnovu ovog mosta utrošeno je 2,5 miliona dinara, a njegovo svečano otvaranje usledilo je u jeku izborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji, 24. aprila.

Okupljenim meštanima Đurić je danas poručio da Vlada Srbije zajedno sa Srbima koji ovde žive gradi uslove opstanka naroda na Kosovu. 

„Vlada Republike Srbije je ovde da zajedno sa vama gradi mostove, saradnje, da gradi budućnost i uslove za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Mi smo ovde da konstruktvinim odnosom, odnosom koji je pre svega skoncentrisan na opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, stvorimo uslove da i naša država opstane ovde gde je najugroženije“, istakao je Đurić.

Reagujući na poslednja hapšenja, Đurić je kazao da su uzaludni pokušaji pritisaka na srpski narod.

„Neka naša opredeljenost za saradnju ne zavarava sve one koji misle da putem pritiska na Srbiju, putem pritisaka na srpski narod, putem pokušaja da nas razjedine, podele, ponize ostvare svoje političke i velikoldržavne ciljeve“, kazao je Đurić.

Posetu Lapljem Selu Đurić je iskoristio je da pozove meštane da iskoriste svoje glasačko pravo i izađu na predstojeće parlamentarne izbore koje organizuje Srbija 24. aprila.

Meštanima Lapljeg Sela se obratio i zamenik premijera u kosovskoj vladi Branimir Stojanović.

„Bez obzira na to koliko nas u tugu, jad i bedu gurali i dalje ćemo se radovati svakom našem malom koraku, svakom našem malom uspehu i nikada od toga nećemo odustati“, rekao je Stojanović. 

Obnova mosta u Lapljem Selu završena je pre više od mesec dana, a prošle nedelje je postavljen poslednji sloj asfalta.

Cilj izgradnje mosta u Lapljem Selu je, kako navode nadležni, otklanjanje opasnosti od poplava prilikom povećanja nivoa reke Gračanke.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020