Vesti
Politika

Otkazana poseta crnogorskog premijera Kosovu

Zbog loših vremenskih uslova otkazana je poseta crnogorskog premijera Duška Markovića Kosovu. Novi datum posete nije određen.
Otkazana poseta crnogorskog premijera Kosovu
Duško Marković (Foto N1)

Marković je trebalo da doputuje u Prištinu rano ujutru. Međutim, zbog loših vremenskih uslova njegov let iz Podgorice za Prištinu je otkazan.

Ispred zgrade vlade u Prištini jutros je bio postavljen crveni tepih, a gardisti bili spremni za doček crnogorskog premijera. 

Markovića su jutros skoro tri sata čekali i brojni novinari sa Kosova i ekipe iz Crne Gore.

Tokom boravka na Kosovu premijer Crne Gore trebalo je da se sastane sa svojim kosovskim kolegom Ramušom Haradinajem, kao i sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem. Očekivalo se da glavna tema razgovora sa predstavnicima kosovskih vlasti bude nerešeno pitanje granične linije sa Crnom Gorom.

Bio je  planiran i sastanak sa predstavnicima preduzeća u Industrijskoj zoni u Prištini.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021