Vesti
Politika

Otac Sava: Crtanje mapa i pretnje vode u haos

Iguman manastira Visoki Dečani Sava (Janjić) razgovarao je sa članovima delegacije Evropskog saveta za spoljne poslove, među kojima je bio i Karl Bilt.
Otac Sava: Crtanje mapa i pretnje vode u haos
Iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava (Foto arhiva Kim)

Kako je dečanski iguman objavio na svom Tviter nalogu, nakon diskusije o tekućim temama o Kosovu i Metohiji gostima je pokazao crkvu.

"Drago mi je da evrospki predsatvnici poštuju poseban značaj očuvanja naše srednjevekovne baštine na ovom prostoru", napisao je on.

"Posebno sam naglasio da se dijalog o KiM mora razvijati u funkciji ostanka i budućnosti srpske i ostalih zajednica koje su trenutno u težem položaju i da bilo kakva ishitrena rešenja koja mogu imati negativne posledice za ceo Balkan predstavljaju pogrešan izbor za koji sam siguran da EU nikad neće podržati", kaže otac Sava (Janjić).

"Naglasio sam i da nasilje i pretnje, crtanje novih mapa i zastrašivanje stanovništva predstavlja povratak u haos 90.", zaključio je on.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021