Osuđeni ratni zločinac savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja

Suljejman Seljimi, bivši komandant OVK, iako je osuđen na Kosovu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, i još uvek izdržava kaznu imenovan je za političkog savetnika kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, prenosi portal Zeri. Otkako se nalazi na uslovnom otpustu, Seljimi je bio i gost u kabinetu kosovskog premijera i predsednika, koji Seljimija vide kao „generala slobode“ i „živog heroja“. Otvoreno veličanje lika i dela osuđenog ratnog zločinca na Kosovu od strane najviših zvaničnika, kao i njegovo angažovanje u kabinetu kosovskog premijera još uvek nije izazvalo reakcije niti zvaničnika, niti organizacija civilnog društva.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sulejman Seljimi i Ramuš Haradinaj (Foto:Indeksonline)

Kabinet kosovskog premijera dobio je još jednog političkog savetnika. Odsad, kosovski premijer političke savete dobijaće od osuđenog ratnog zločinca, Suljejmana Seljimija.

Seljimi je u petak, imao sastanak sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu saopštio da je počastvovan posetom „Generala slobode“ i dodao da će „pravo i istina Kosova uvek biti pobednički“.

Vest da će Seljimi biti Haradinajev politički savetnik, potvrdio je u petak šef Haradinajevog kabineta, Avni Arifi.

Seljimi koji se nalazio na izdržavanju zatvorske kazne zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, 25. januara pušten je na uslovni otpust.

Istog dana, kosovski predsednik Hašim Tači primio ga je u svom kabinetu. „Sa živim herojem, komandant Suljejman Seljimi je na slobodi, Kosovo je bolje i bezbednije,“ napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.

Vest o odobrenom uslovnom otpustu bivšem komandantu OVK pozdravio je lider opozicione LDK Isa Mustafa.

„Bilo mi je drago da čujem vest o oslobađanju generala Suljejmana Seljimija. General Seljimi je dao poseban doprinos ratu i miru,“ napisao je Mustafa na svom Fejsbuk profilu.

Kako bi proslavili uslovni otpust Seljimija, kosovski predsednik Hašim Tači, predsednik PDK Kadri Veselji i bivši komandanti OVK okupili su se 26. januara u Broćni (selo u Srbici).

 

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane