Vesti
Politika

Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke

Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Boban Stanković (Foto Novosti)

Na snimku koji se brzo proširio društvenim mrežama čuje se kako Stanković svojim sagovornicima objašnjava detalje sa zadržavanja na Merdaru od strane srpske policije u januaru 2019. godine. On u tom razgovoru psuje i vređa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

Stanković koji je do 6. januara 2020. godine bio na visokoj poziciji u Samostalnoj liberalnoj stranci (SLS), priča i o tome da, dok je bio u toj partiji, sa njim "nije hteo niko da sedi i pije kafu", a da je sada postao "patriota".

Nakon što je smenjen u SLS-u, Stanković je postao član Srpske napredne stranke, odnosno Srpske liste, a u februaru ove godine Vlada Srbije ga je imenovala za predsednika Privremenog organa Opštine Kosovo Polje.

Kako je sinoć objavio portal Kosovo onlajn, Stanković je podneo ostavku na tu poziciju.

"Podneo sam ostavku iz ličnih razloga", rekao je kratko Stanković.

Nepoznato je, međutim, ko je autor snimka koji je u javnost dospeo prvog dana kampanje za lokalne izbore na Kosovu.Ostale vesti

Zatvorena birališta nakon referenduma
Birališta u Srbiji, gde su se građani tokom dana izjašnjavali da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, zatvorena su u 20 časova.
  • 16.01.2022
Do 18 časova na referendumu u Srbiji glasalo 25,25 odsto birača
Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević rekao je da je do 18 časova na teritoriji cele Srbije glasalo 25,25 odsto birača.
  • 16.01.2022
Članovi ’’Srpskog opstanka’’ pokušali da glasaju u pošti, policajac ih nije pustio
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" odrzala je protest u centru Kosovske Mitrovice tokom kojeg je 15-ak aktivista prošetalo od spomenika knezu Lazaru do glavnog ibarskog mosta noseci transparent "S Gazivoda svice zora, nismo mi dijaspora - ne 16. 1. 2022".
  • 16.01.2022
Aleksić: Morali su da se stvore uslovi za glasanje na referendumu
Tokom boravka u Kosovskoj Mitrovici, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da su morali da se stvore uslovi da i Srbi na Kosovu glasaju na referendumu koji je organizovala Srbija.
  • 16.01.2022
I u Štrpcu i Kuscu mirni protesti Srba
Mirni protesti povodom zabrane kosovskih institucija u Prištini o održavanju referenduma na Kosovu održani su i u Štrpcu i Kuscu.
  • 16.01.2022
Srbi iz Kosovskog Pomoravlja masovno idu na glasanje u Vranje
Srbi iz Kosovskog Pomoravlja masovno su jutros krenuli ka Vranju gde će učestovati na referendumu Republike Srbije i ostvariti svoje građansko pravo, nakon odluke Prištine da im uskrati mogućnost da glasaju u svojim mestima.
  • 16.01.2022