Vesti
Politika

Osnovni sud suspendovao odluke RUE o novim tarifama za struju

Osnovni sud u Prištini odlučio je da privremeno obustavi izvršenje odluke RUE o povećanju cene električne energije.
Osnovni sud suspendovao odluke RUE o novim tarifama za struju
Ilustracija (Foto Unsplash)

Nakon tužbe Demokratske partije Kosova, sudija u predmetu Krešnik Kaćiu je odlučio da odloži izvršenje odluke RUE o novoj ceni električne energije do konačne odluke.

Demokratska partija Kosova tvrdi da je RUE, izostavljanjem četiri opštine na Severu Kosova iz nove tarifne strukture, pored diskriminacije prema osnovu prebivališta, direktno doprinela kršenju principa vladavine prava.

Takođe, PDK tvrdi da odluka RUE ima nedostatke u pogledu ispunjavanja zakonskih uslova upravnog postupka.

Demokratska partija Kosova je za danas sazvala konferenciju za novinare i pokrenula parlamentarnu istražnu komisiju o energetskoj krizi, koja će sada biti formirana nakon što su osigurali potrebnih 40 potpisa.

Inače, nove tarife za struju stupile su na snagu 9. februara ove godine.Ostale vesti

Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022
Ružić tvrdi da mu je zabranjen ulazak na Kosovo
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo iako je, kako navodi, uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima.
  • 27.06.2022
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta odbili da dođu na sastanak o proveri u pravosuđu
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta Kosova odbili su da prisustvuju današnjem sastanku radne grupe koja treba da pripremi dokumenta o proveri u oblasti pravosuđa.
  • 27.06.2022