Vesti
Politika

Osmani: Ujedinjeno Kraljevstvo među našim glavnim saveznicima

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je rekla da je Velika Britanija među saveznicima Kosova koji imaju ključnu ulogu u "procesu oslobođenja i nezavisnosti zemlje".
Osmani: Ujedinjeno Kraljevstvo među našim glavnim saveznicima
Ser Stjuart Pič i Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

Osmani je komentar o značaju Velike Britanije za Kosovo dala nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom premijera Borisa Džonsona za Zapadni Balkan Stuartom Pičom.

"Zadovoljstvo mi je upoznati ser Stjuarta Piča, specijalnog izaslanika Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan. Velika Britanija je među našim ključnim saveznicima, igrala je ključnu ulogu u procesu oslobođenja, nezavisnosti i izgradnje države Kosova. Dakle, što je veća uloga ove države u važnim procesima našeg regiona, to će rezultati biti veći i korisniji za naše građane", navela je Osmani.

Podsetimo, Stjuart Pič je u Prištinu doputovao iz Beograda, gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i direktorom kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.



Ostale vesti

Vučić: Situacija sve komplikovanija

Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.

  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022
Objavljeno uputstvo o regulisanju cena naftnih derivata na Kosovu
Kosovska vlada objavila je detalje Administrativnog uputstva o regulisanju cena naftnih derivata i obnovljivih goriva, usvojenog na ovonedeljnoj sednici kosovske vlade.
  • 24.06.2022