Vesti
Politika

Osmani: Sudbina nestalih prioritet u dijalogu sa Srbijom

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da bi sudbina nestalih trebalo da bude prioritet broj jedan u dijalogu sa Srbijom.
Osmani: Sudbina nestalih prioritet u dijalogu sa Srbijom
Vjosa Osmani (Foto Armend NIMANI / AFP)

„Sve dok ne postoji pravda za sve žrtve koje su tako surovo uzete za taoce i još uvek se vode kao nestale, sve dok za njih nema pravde, nemoguće je razmišljati o miru“, kazala je Osmani prilikom polaganja cveća na spomen obeležje nestalih u centru Prištine, prvog dana od preuzimanja funkcije predsednika Kosova.

Prema njenom mišljenju, to pitanje ne samo da bi trebalo da bude prioritet u dijalogu sa Srbijom, već bi trebalo da bude institucionalno opredeljenje svakog rukovodioca.

„Oni i mimo politike imaju moralnu obavezu, jer Kosovo ne može da napreduje dok imamo 1.600 porodica koje svakodnevno osećaju bol i odsustvo svojih najmilijih“, rekla je Osmani.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021