Vesti
Politika

Osmani: Strateški odnosi sa SAD

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je izjavila da je Kosovo posvećeno intenziviranju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.
Osmani: Strateški odnosi sa SAD
Osmani sa Šervud Rendal (Foto Predsedništvo Kosova)

Osmani je, nakon sastanka sa američkom delegacijom 18. marta, koju predvodi Elizabet Šervud Rendal, pomoćnicom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost, rekla da je ponosna na saradnju sa SAD, te dodala da će Kosovo nastaviti da jača političke, ekonomske i vojne odnose.

"Odnosi sa Sjedinjenim Državama su egzistencijalni i strateški", napisala je Osmani na svom Facebook profilu.

U američkoj delegaciji su i Kertis Rid, viši direktor za multilateralna pitanja u Savetu za nacionalnu bezbednost, Hilari Hard, viša savetnica Saveta za nacionalnu bezbednost i diolomatom Holi Holzer.

U pratnji delegacije na sastanku sa kosovskom predsednicom je bio i ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer.Ostale vesti

Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022