Vesti
Politika

Osmani sa Ešton i Rikerom o dijalogu Kosova i Srbije

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa bivšom visokom predstavnicom Evropske unije za spoljne poslove baronesom Ketrin Ešton i penzionisanim američkim diplomatom Filipom Rikerom sa kojima je razgovarala o nedavnim dešavanjima u dijalogu sa Srbijom.
Osmani sa Ešton i Rikerom o dijalogu Kosova i Srbije
Sa radnog ručka (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako su iz Predsedništva Kosova naveli, tokom radnog ručka istaknuta je potreba za uspešnim završetkom procesa dijaloga.

"Tokom sastanka razgovarano je o napretku i nedavnim dešavanjima u procesu dijaloga Kosovo - Srbija, kao i o potrebi njegovog uspešnog okončanja kao direktnog doprinosa dugoročnom miru i stabilnosti u regionu", navode iz Predsedništva.

Radnom ručku prisutvovali su i američki ambasador Džefri Hovenijer, ambasador Velike Britanije Nikolas Abot, ambasador Francuske Olivije Gero, norveški ambasador Jens Erik Grondal, zamenica šefa Kancelarije EU Eva Palatova, kao i zamenik ambasadora Nemačke Matijas Konrad.Ostale vesti

Vučić razgovarao sa Lajčakom o situaciji na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku na 78. zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao je na marginama tog zasedanja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
  • 21.09.2023
Vučić o svom govoru u UN: Male zemlje srećne što je neko smeo da kaže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu se posle govora na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija javili iz malih zemalja, srećni što je neko smeo da kaže isto što i oni misle.

  • 21.09.2023
Osmani od Bajdena dobila snažne garancije za nastavak podrške Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovala je na zvaničnom prijemu u organizaciji predsednika SAD Džoa Bajdena gde je dobila "snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu", saopštilo je Predsedništvo.

  • 21.09.2023
Vučić na Generalnoj skupštini UN: Gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Poručuje da je gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen. Mir je postao zabranjena reč, a jedina vrednost koja je ostala velikim silama su principi, ali lažni, rekao je Vučić ističući da je na delu primena dvostrukih aršina. 
  • 21.09.2023
Trajković osudila hapšenja Srba
KFOR nije odgovorio na ondašnji napad na severu, jer je svestan da eskalacija vodi u destabilizaciju. Hapšenja Srba na Kosovu jasna su i svesna eskalacija, poručila je danas savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Rada Trajković. 
  • 21.09.2023
Nastavak diplomatske misije Ivice Dačića na marginama GS UN
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se na marginama trećeg dana zasedanja Generalne skupštine (GS) Ujedinjenih nacija sa ministrima spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje, Mongolije, Paname, Azerbejdžana, Somalije, Istočnog Timora i Grčke, kao i sa izvršnim direktorom UN Kancelarije za projektne usluge (UNOPS).
  • 21.09.2023