Vesti
Politika

Osmani predala Konjufci dužnost v.d. predsednika Kosova

Novoizabrani predsednik kosovske skupštine Glauk Konjufca, preuzeo je funkciju vršioca dužnosti predsednika Kosova, a primopredaju je izvršila Vjosa Osmani. 
Osmani predala Konjufci dužnost v.d. predsednika Kosova
Primopredaja dužnosti (Foto Kim)

Konjufca je posle primopredaje dužnosti izjavio da je počastvovan i da je svestan ozbiljnog posla koji je pred njim.

"Očekuje nas puno posla. Počastvovan sam zbog odgovornosti koja mi je poverena. Drago mi je što je otvoren put za formiranje kosovskih institucija i idemo ka sledećim koracima. Bićete obavešteni o svemu i ne isključujemo mogućnost da bi se danas moglo dogoditi da Aljbin Kurti preuzme mandat premijera vlade“, rekao Konjufca.

Kako prenosi Koha, očekuje se da će Gljauk Konjufca vrlo brzo poslati poziv lideru Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, za formiranje nove vlade. Kako navodi taj medij, očekuje se da će sednica na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada, biti sazvana za danas u 16 časova.

Glauk Konjufca preuzimanjem dužnosti v.d. predsednika nastavlja mandat Osmanijeve i na toj funkciji može ostati najduže do maja, a ukoliko se do tada ne izabere predsednik Kosova, slede novi vanredni izbori.Ostale vesti

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021
Radojević: Da odbranimo naše pismo i slobodu kretanja
Kandidat ispred Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice neposredno nakon glasanja kazao je da će nastojati da očuva slobodu kretanja, uprkos proteklim dešavanjima u ovom delu Mitrovice.
  • 17.10.2021