Vesti
Politika

Osmani odala počast Ibrahimu Rugovi i delila nagrade zaslužnima

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je povodom “Dana predsednika” odala je počast prvom predsedniku Kosova Ibrahimu Rugovi ispred njegove statue koja se nalazi na šetalištu u centru grada.
Osmani odala počast Ibrahimu Rugovi i delila nagrade zaslužnima
Sa polaganja venca (Foto RTK)

Na "Dan predsednika", Osmani će popodne posetiti porodicu predsednika Ibrahima Rugove, saopšteno je iz Kabineta predsednice Kosova.

„Na Dan predsednika odali smo počast arhitekti nezavisne države Kosovo, pokretaču demokratskog života i pluralnog političkog angažmana, istorijskom predsedniku Kosova dr Ibrahimu Rugovi. Ovaj dan je posvećen njemu! Čestitam, predsedniče!“, naglasila je Osmani.

A u znak zahvalnosti za "doprinos slobodi i nezavisnosti Kosova", predsednica Kosova, Vjosa Osmani, odlikovala je Džima Džemu "Ordenom slobode". Zlatnom medaljom "Prizrenske lige" prethodno ga je odlikovao Ibrahim Rugova. Na istoj ceremoniji, Osmani je odlikovala "Ordenom dr Ibrahim Rugova" Kristophera Holanda.

 Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022