Vesti
Politika

Osmani očekuje podršku bivših stranačkih kolega

Kandidatkinja za predsednicu Kosova Vjosa Osmani izjavila je nakon sastanka sa predsednikom Demokratskog saveza Kosova i donedavnim stranačkim kolegom Ljumirom Abdidžikuom da očekuje podršku DSK.
Osmani očekuje podršku bivših stranačkih kolega
Abdidžiku i Osmani (Foto Mediafokus)

Kako prenosi Koha u narednim danima se očekuje još jedan sastanak.

Vjosa Osmani je kazala da je Abdidžikuu predstavila političku platformu, te da očekuje podršku kolega iz njene bivše stranke, ali i od ostalih poslanika u Skupštini.

Istakla je da je uverena da će sednica za izbor predsednika biti održana vrlo brzo, čim se završi procedura vezano za zamenu poslanika koji su imonovani za ministre.

Predsednik DSK Ljumir Abdidžiku nakon sastanka sa Osmani rekao je da je razgovarano o izboru predsednika Kosova i da nema primedbi na predstavljenu političku platformu, prenosi Koha.

Abdidžiku je dodao da su sada na redu konsultacije sa stranačkim organima DSK.Ostale vesti

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021
Radojević: Da odbranimo naše pismo i slobodu kretanja
Kandidat ispred Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice neposredno nakon glasanja kazao je da će nastojati da očuva slobodu kretanja, uprkos proteklim dešavanjima u ovom delu Mitrovice.
  • 17.10.2021