Vesti
Politika

Osmani: Nije trenutak za nastavak dijaloga

Vršilac dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani izjavila je da "nije trenutak za nastavak dijaloga" sa Beogradom dok politički predstavnici u Prištini ne formiraju jedinstveniji stav o tom procesu, nakon optužnica i pritvaranja Hašima Tačija, dva bivša predsednika skupštine i šefa poslaničkog kluba najbrojnije parlamentarne stranke.
Osmani: Nije trenutak za nastavak dijaloga
Vjosa Osmani (Foto Lajmi.net)

Vjosa Osmani je rekla da misli da zbog trenutnih dešavanja sada nije trenutak da se dijalog nastavi odmah.

"Kosovske institucije treba da odvoje malo vremena, sednu, konsultuju se međusobno, stvore mnogo jedinstveniji stav o dijalogu, jer je neophodno da svako ko pregovara u ime Kosova, za sudbinu Kosova, ima mnogo jedinstveniji stav političkog spektra nego samo koalicija koju predstavlja", istakla je Osmani u intervjuu za Dojče vele.

Dodaje da će dati svoj maksimalan doprinos, kako bi zajedno sa svima razgovarala o tome koji treba da budu stavovi Prištine.

"Ali sada ne verujem da je pravi trenutak da Kosovo nastavi kao da se ništa nije dogodilo. Nije da nema institucija. Institucije su tu, ali zato što situacija nije ista kao pre nekoliko dana. Ovo mora da se uzme u obzir. Treba ponovo izvršiti procenu dosadašnjeg procesa, o čemu se pregovaralo, kako je pregovarano, šta je postignuto, ma koliko malo je postignuto, ali da zajedno napravimo sledeće korake, a ne da ima slučajeva kada se o nečemu pregovara u Briselu, a mi kao druge institucije to saznajemo ili preko Brisela ili tamošnjih zvaničnika ili putem medija", podvukla je Osmanijeva.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020