Vesti
Politika

Osmani: Ne sarađujemo sa PAN-om da bi razrešili Konjufcu

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani rekla je da se neće složiti da se pridruži koaliciji PAN za razrešenje Gljauka Konjufce sa mesta predsednika parlamenta.
Osmani: Ne sarađujemo sa PAN-om da bi razrešili Konjufcu
Vjosa Osmani (Foto kosovapress.com)

Pored toga, ona je rekla da DSK neće preduzeti nikakvu inicijativu za razrešenje Konjufce sa mesta predsednika parlamenta.

Gazeta Ekspres piše da je ona u sedištu DSK takođe naglasila da je optimistična u postizanju sporazuma sa Samoopredeljenjem.

Juče je PS odbacio predlog DSK da se njima vrati predsednik, dok ne bude izabran predsednik iz redova DSK i podela ministarstava 5 na 5.

Kasnije je lider DSK Isa Mustafa na konferenciji za štampu izjavio da ne smatra to pismo zvaničnim.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020