Vesti
Politika

Osmani: Nastavljamo razgovore sa Samoopredeljenjem o taksama

Predsednica skupštine u Prištini Vjosa Osmani izjavila je da će DSK Ise Mustafe nastaviti razgovore sa koalicionim partnerom, pokretom Samoopredeljanja Aljbina Kurtija, kako bi postigli dogovor po pitanju ukidanja takse na robu iz centralne Srbije, prenose prištinski mediji.
Osmani: Nastavljamo razgovore sa Samoopredeljenjem o taksama
Vjosa Osmani (Foto Almakos.com)

Vjosa Osmani nije otkrila detalje sa sastanka u petak, kada su se predstavnici koalicije nekoliko sati zadržali na sastanku kako bi razgovarali o tom pitanju, preneo je Kosovo onlajn.

"Ponovo ćemo se sastati. Sastali smo se u petak i ponovo ćemo se videti narednih dana. U ponedeljak ćemo moći da razgovaramo detaljnije o tom pitanju", rekla je Osmani.

Kosovski premijer Aljbin Kurti odbio je danas da govori o pitanju takse.Ostale vesti

Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020