Vesti
Politika

Osmani: Nastavljamo razgovore sa Samoopredeljenjem o taksama

Predsednica skupštine u Prištini Vjosa Osmani izjavila je da će DSK Ise Mustafe nastaviti razgovore sa koalicionim partnerom, pokretom Samoopredeljanja Aljbina Kurtija, kako bi postigli dogovor po pitanju ukidanja takse na robu iz centralne Srbije, prenose prištinski mediji.
Osmani: Nastavljamo razgovore sa Samoopredeljenjem o taksama
Vjosa Osmani (Foto Almakos.com)

Vjosa Osmani nije otkrila detalje sa sastanka u petak, kada su se predstavnici koalicije nekoliko sati zadržali na sastanku kako bi razgovarali o tom pitanju, preneo je Kosovo onlajn.

"Ponovo ćemo se sastati. Sastali smo se u petak i ponovo ćemo se videti narednih dana. U ponedeljak ćemo moći da razgovaramo detaljnije o tom pitanju", rekla je Osmani.

Kosovski premijer Aljbin Kurti odbio je danas da govori o pitanju takse.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020