Vesti
Politika

Osmani: Izvor svih „non pejpera“ je u Srbiji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da su svi "non pejperi" i ideje koje su u njima predstavljene destabilizujući za region, a da im je, kako navodi, izvor u Srbiji.

Osmani: Izvor svih „non pejpera“ je u Srbiji
Vjosa Osmani (Foto EPA/Valdrin Xhemaj)

Osmanijeva je na Fejsbuku napisala da je to stara strategija Srbije, koja se sada ponavlja kako bi postala deo dnevne debate, "a zatim i dijaloga".

"Svi oni ’non pejperi’ koji imaju destabilizujuće ideje za naš region imaju samo jedan izvor: Srbiju. Pažljivo čitanje ovih ’non pejpera’ i predstavljenih ideja (kao što su promena granica, stvaranje autonomnih režima ili trećih sila) jasno pokazuje ko je pravio nacrt ovih dokumenata", navela je ona.

 


Të gjitha ato “non-papers”, që kanë përbrenda ide destabilizuese për rajonin tonë e kanë vetëm një burim:...

Posted by Vjosa Osmani on Уторак, 27. април 2021.Ostale vesti

Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021
Rama: Ujedinjene nacije neće biti kompletne bez Kosova
Premijer Albanije Edi Rama pozvao je u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sve da priznaju nezavisnost Kosova.
  • 25.09.2021
Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu
Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 24.09.2021