Vesti
Politika

Osmani: Informisala sam senatore o destruktivnoj ulozi koju Srbija ima u našem regionu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa američkim senatorima Džin Šahin, Krisom Marfijem i Tomom Tilisom, koji borave u Prištini, u okviru balkanske turneje.
Osmani: Informisala sam senatore o destruktivnoj ulozi koju Srbija ima u našem regionu
Američki senator Džin Šahin i predsednica Kosova Vjosa Osmani (Foto ekonomija.onlajn)

Osmani je rekao da ova poseta šalje poruku i pokazuje posvećenost SAD našem regionu.

„Kao naš najveći i najglasniji saveznik, SAD igra važnu i aktivnu ulogu u našem regionu, na Kosovu, i mi pozdravljamo ovu posvećenost. Nije tajna da je bezbednosni poredak unutar evropskog kontinenta ugrožen. Rusija je imala i ima ozbiljan interes da destabilizuje naš kontinent i naš region. Ali imam puno uverenje da ćemo zajedno zaustaviti ove zloćudne uticaje, jer je to volja naroda Kosova. Imam puno poverenje da kada radimo sa SAD možemo postići sve.“ Srećni smo što i dalje imamo podršku svake američke administracije. Naša posvećenost je ključna za poštovanje podrške SAD. Govoriola sam o našim ciljnim koracima ka evroatlantskim integracijama. Put Kosova je jasan i uverena sam da ćemo imati punu podršku Sjedinjenih Država“, kazala je Osmanijeva.

Američka senatorka Džin Šahin rekla je da je važno pokazati svoju podršku Kosovu. Ona je dalje naglasila da pozdravljaju težnje Kosova da bude deo NATO-a.

„Drago mi je što sam se vratila ovde sa našim prijateljima. Služimo u odborima koji su relevantni za Kosovo i spoljnu politiku. Važno je da pokažemo našu podršku Kosovu. Ovde smo kao deo prijateljstva koje SAD i Kosovo imaju. Mi smo deo radne grupe za NATO. Takođe želim da izrazim svoju podršku kretanju ka EU. Delimo vašu zabrinutost za region", rekao je Šahin.Ostale vesti

Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022
Ružić tvrdi da mu je zabranjen ulazak na Kosovo
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo iako je, kako navodi, uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima.
  • 27.06.2022
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta odbili da dođu na sastanak o proveri u pravosuđu
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta Kosova odbili su da prisustvuju današnjem sastanku radne grupe koja treba da pripremi dokumenta o proveri u oblasti pravosuđa.
  • 27.06.2022