Vesti
Politika

Osmani i Svećlja posetili sever Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svećlja posetili su policijske službenike na Brnjaku, u policijskoj bazi u opštini Zubin Potok i kamp specijalnih jedinica u južnom delu Mitrovice "Belvedere".

Osmani i Svećlja posetili sever Kosova
Vjosa Osmani i Dželjaj Svećlja u poseti severu Kosova (Foto Fejsbuk/Vjosa Osmani)

"Zajedno sa ministrom Svećljom, zahvalili smo im se na njihovoj službi zemlji, u odbrani našeg suvereniteta i bezbednosti svih građana, bez razlike. U znak zahvalnosti, odlikovala sam policijske jedinice i oficire Predsedničkom medaljom za bezbednost. Takođe, svim pripadnicima policije poželeli smo srećnu Novu 2023. godinu i poželeli zdravlje njima i njihovim porodicama, kao i dalje uspehe", napisala je Osmanijeva na Fejsbuku.

Ovo je prva poseta visokih kosovskih zvaničnika severu Kosova posle uklanjanja barikada.Ostale vesti

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023
Eskobar: Dogovor pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

  • 20.03.2023