Vesti
Politika

Osmani: Datum održavanja izbora ostaje 17. oktobar

Nije postignut dogovor o odlaganju datuma izbora, izjavila je predsednica Kosova Vjosa Osmani nakon sastanka sa liderima političkih partija.
Osmani: Datum održavanja izbora ostaje 17. oktobar
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Predsednica Osmani je nakon održanog sastanka sa predstavnicima političkih stranaka, kazala da je uprkos preporuci Nacionalnog istituta za javno zdravlje, da bi izbori uticali na pogoršanje epidemiloške situacije, nije postignut dogovor o odlaganju izbora.

„Uprkos preporuci zdravstvenih stručnjaka, opozicione političke stranke nisu pristale na odlaganje izbora. Poštujem njihovu odluku, ali ne znači da se slažem sa njom. Datum izbora ostaje taj, koji je prvobitno bio”, poručila je ona.

Osmani je napomenula da ukoliko dođe do povećanja broja zaraženih kovidom-19, ponovo će biti održan sastanak o odlaganju lokalnih izbora.Ostale vesti

Petković: O kom dijalogu priča Kurti dok drži uperene snajpere na narod
"Jedini koji ima ogoljeni interes da izazove inicdente na severu Кosova i Metohije jeste Кurti koji je za šaku glasova spreman na sve", uveren je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je reagujući na govor premijera Kosova tokom današnjeg zasedanja Vlade istakao da se upravo Kurti otvoreno zalaže za destabilizaciju prilika na Кosovu i Metohiji.
  • 22.09.2021
Osmani na sastanku sa Boreljom i o privremenim tablicama
Tokom boravka u Njujorku predsednica Kosova Vjosa Osmani je na neformalnoj večeri sa šefom za spoljnu politiku EU Žozepom Boreljom i predstavniciima država regiona, gorovila o trenutnoj situaciji na Kosovu, pominjući ispunjenje ugovora o registarskim tablicama.
  • 22.09.2021
Varhelji: Opozvati jednostrane akcije, vratiti slobodu kretanja
Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji, povodom situacije na severu Kosova, pozvao je na uzdržavanje, spuštanje tenzija, povratak dijalogu i obezbeđivanje slobode kretanja.
  • 22.09.2021
Kurti pozvao gradonačelnike sa severa da uklone barikade

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je predstavnike četiri opštine na severu Kosova da pozovu građane da se raziđu i da se uklone kamioni koji su postavljeni kao barikade na putevima koji vode ka prelazima Jarinje i Brnjak.

  • 22.09.2021
Osmani i Gervala sa Stoltenbergom o članstvu Kosova u NATO
Kosovska predsednica Vjosa Osmani i ministarka spolnih poslova Donika Gervala sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom kojem su prenele da je osnovni cilj Kosova članstvo u NATO.
  • 22.09.2021
Vlada Kosova raspravlja o situaciji na severu. Nema prevoda za srpske medije
Vlada Kosova trenutno održava sednicu posvećenu situaciji na severu Kosova koja je nastala uvođenjem recipročnih mera u pogledu srpskih registraskih oznaka. Na sednici nema prevoda na srpski jezik, iako događaj prate i novinari srpskih redakcija.
  • 22.09.2021