Vesti
Politika

Opština Gračanica razmenila zemlju sa privatnikom – dala skoro sto puta više

Skupština opštine Gračanica usvojila je danas „Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine“ prema kojoj Opština Grčanica daje privatniku Redži Šoši skoro 17 hektara zemlje u Gračanici, a Šoši zauzvrat opštini ustupa privatni put površine oko 18 ari u Čaglavici.

Opština Gračanica razmenila zemlju sa privatnikom – dala skoro sto puta više
Usvojena odluka (Foto Medija centar)

Odluka je doneta na predlog gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić, a predlog je bez navođenja detalja pročitala direktorka Odeljenja za planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandra Đekić.

„Predlaže se da deo katastarske parcele u Gračanici u vlasništvu opštine Gračanica bude u razmeni sa nepokretnom imovinom sa mestom Ravnište u Čaglavici koja proglašena parcelom od javnog interesa“, rekla je Aleksandra Đekić nakon čega je odluka usvojena jednoglasno.

Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović objavio je na svojoj Fejsbuk stranici prvu stranu ove odluke gde se u članu 1 navodi da se odobrava „razmena sledeće opštinske nepokretne imovine“:

„Deo katastarske parcele br.4-0 KZ Gračanica, površine 169597m2, vrsta korišćenja parcele-poljoprivredno, trenutno korišćenje parcele – pašnjak3. Klase vlasništvo Opštine Gračanica, sa parcelom br. 909-26 KZ Čaglavica, površine 1844m2, vrsta korišćenja parcele-infrastruktura, trenutno korišćenje parcele-privatni put, mesto zvano RAVNIŠTE OKUĆNICA, vlasništvo Rexhë Shoshi”.

Stojanović je objavio i kopije plana razmenjenih parcela i napisao da je u pitanju “izdaja”.

“Ako nekome još uvek nije jasno zašto je vlast u Gračanici morala da bude ovako beskičmena i poslušna. Evo primera – Upravo je poklonjeno 17 hektara opštinske zemlje za 18 ari! Ovo je izdaja našeg naroda koji ovde živi! Samo da više ne pričate o ostanku i opstanku! Sram vas bilo! Izdaja!”, napisao je Stojanović.

Zašto je konkretno 18 ari privatne imovine u Čaglavici proglašeno za “javni interes” i po kojoj računici je za to data skoro sto puta veća površina i gde se navedene parcele tačno nalaze, Medija centar danas nije uspeo da sazna.Ostale vesti

Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa Lajčakom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

  • 04.12.2022
Jevtić: Moguće da i Srbi južno od Ibra napuste institucije
Gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, izjavio je da postoji mogućnost da i Srbi južno od Ibra napuste kosovske institucije, navodeći da kosovski premijer, Aljbin Kurti, tumači zakone na način koji mu odgovara i da se na Kosovu ne poštuju važeći zakoni koji se tiču prava srpske i ostalih nevećinskih zajednica.
  • 04.12.2022
Kurti: Dogovor sa Srbijom neće biti lak
Dogovor Kosova i Srbije neće biti lak, ali treba dati šansu dijalogu i raditi na tom procesu, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti u intervjuu bosanskoj televiziji N1.
  • 04.12.2022
Lajčak sutra u Beogradu sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.
  • 04.12.2022
Vučić: Najviše strepeo zbog naroda na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” da je u protekloj nedelji najviše strepeo zbog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji  "i problema koje im gotovo svakodnevno, već decenijama, nameću oni koji pokušavaju da otmu ono što nije njihovo i pogase srpska ognjišta".
  • 04.12.2022
Direktor Carine: Zamenjeni službenici koji su podneli ostavke
Generalni direktor Carine Kosova Agron Lugaljiu izjavio je da su u toj službi popunjena radna mesta na kojima su Srbi podneli ostavke.
  • 03.12.2022