Vesti
Politika

Oproštajni sastanak Kurtija i Kosneta

Premijer Kosova Albin Kurti održao je danas oproštajni sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Filipom Kosnetom.
Oproštajni sastanak Kurtija i Kosneta
Kosnet u oproštajnoj poseti kod Kurtija (Foto Vlada Kosova)

Kurti se zahvalio ambasadoru Kosnetu na saradnji tokom njegovog mandata na Kosovu.

„Sjedinjene Američke Države su naš nezamenljivi saveznik i partner. Uz ovu podršku i političku volju Vlade, Kosovo će postajati sve stabilniji partner Sjedinjenih Država i država prava i razvoja", rekao je Kurti.

On je dodao da će vlada koju vodi nastaviti tradiciju bliske i posebne saradnje sa SAD i njenim predstavnicima na Kosovu u ispunjavanju zajedničkih ciljeva i interesa.

Inače, predsednik Sjedinjenih Država, Džo Bajden nominovao je za novog ambasadora na Kosovu Džefrija Hoveniera.

Hovenier, za koga se očekuje da će zameniti sadašnjeg ambasadora Kosneta, je bio deo osoblja Specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za status Kosova.Ostale vesti

Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022
Starović: Nemam velika očekivanja od sastanka u Briselu
"Bojim se da će teško doći do promene obrasca ponašanja koji je Aljbin Kurti uspostavio već godinu i po dana i koji se svodi na povlačenje jednostranih poteza, koji po pravilu idu na štetu interesa Srba", upozorava za RTS, Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova. 
  • 08.08.2022
Svečlja posetio Brnjak
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
  • 08.08.2022