Vesti
Politika

Opozicija napustila sednicu Skupštine Kosova zbog odlaska ministarke iz sale

Poslanici Demokratske partije Kosova (DPK), Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Alijanse za budućnost Kosova (ABK) su napustili sednicu Skupštine Kosova na kojoj je vođena skupštinska rasprava o spoljnoj politici zbog odlaska sa sednice ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervale.
Opozicija napustila sednicu Skupštine Kosova zbog odlaska ministarke iz sale
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Predsednik parlamenta Glauk Konjufca je pojasnio da Gervala ima sastanak sa izraelskom delegacijom i da će se, čim se sastanak završi, vratiti na sednicu.

U tom trenutku je šef poslanika DPK Abeljard Tahiri rekao da se ova rasprava tri puta odlagala upravo zbog činjenice da je neophodno da se obezbedi da na njoj budu premijer i šefica diplomatije.

"Donekle smo razumeli premijera koji je izašao, ali ni pod kojim uslovima ne razumemo odlazak ministarke. Ovo je zaista jadno. Napustićemo salu kao predlagači rasprave. Kao poslanička grupa napuštamo sednicu jer nismo zainteresovani da razgovaramo sami sa sobom", kazao je Tahiri.

Posle njega, napuštanje sednice su najavili i poslanici DSK i ABK, dok je predsednik parlamenta Konjufca zaključio sednicu, rekavši da nema uslova za njen nastavak.Ostale vesti

Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022
Ružić tvrdi da mu je zabranjen ulazak na Kosovo
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo iako je, kako navodi, uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima.
  • 27.06.2022
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta odbili da dođu na sastanak o proveri u pravosuđu
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta Kosova odbili su da prisustvuju današnjem sastanku radne grupe koja treba da pripremi dokumenta o proveri u oblasti pravosuđa.
  • 27.06.2022