Vesti
Politika

Opozicija i danas bojkotuje sastanak o dijalogu

Kosovski lideri i predstavnici Tima za dijalog sa Srbijom danas su se sastali sa međunarodnim zvaničnicima na Kosovu. Drugi dan zaredom, opozicione stranke DSK i Samoopredeljenje bojkotuju sastanak.
Opozicija i danas bojkotuje sastanak o dijalogu
Predstavnici vlasti u Prištini (Foto Kim)

Sastanak je inicirao predsednik Skupštine Kadri Veselji, a na njega su pozvani predstavnici zemalja Kvinte i šefica Kancelarije EU.

Poziv je upućen i članovima opozicionih albanskih partija Demokratskom savezu Kosova i Samoopredeljenju, ali oni ni danas nisu došli na sastanak.

O dijalogu je i juče bilo reči u Prištini, a na prvom sastanku je odlučeno da Tim otputuje 8. januara u Brisel na razgovor sa posrednicima u pregovorima.

Podršku pregovaračkom timu dao je predsednik Kosova Hašim Tači.Ostale vesti

Overene prijave kandidata za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova
Centralna izborna komisija overila je danas imena kandidata za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.
  • 28.11.2022
Brnabić u Bukureštu: Srbija ceni principijelan stav Rumunije o Kosovu
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Bukureštu s premijerom Rumunije Nikolaeom Ćukom o jačanju bilateralne saradnje na ekonomskom i političkom planu.
  • 28.11.2022
CIK danas verifikuje kandidate za gradonačelnike na severu

Centralna izborna komisija trebalo bi danas da verifikuje kandidate za gradonačelnike četiri opštine za vanredne izbore koji će se održati 18. decembra u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

  • 28.11.2022
Održana zajednička sednica albanske i kosovske skupštine u Tirani

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Tirani da su međusobni odnosi Albanaca sa strancima danas bolji nego ikada.

  • 27.11.2022
Dačić: Nema principa, već licemerja i dvostrukih standarda
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas kao licemerno to što je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku "Nema predaje".
  • 27.11.2022
Vučić: Zahvalan sam našem narodu na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video u kojem su rezimirani događaji i susreti koje je imao tokom prethodne sedmice. "Posebno sam zahvalan našem narodu sa Kosova i Metohije što je pokazao da se, posle decenija terora, i dalje bori za svoje ognjište, za decu, za našu budućnost", napisao je Vučić.

  • 27.11.2022