ulica sa imenom Olivera Ivanovića biti najlepša u gradu, to se nije dogodilo. I dalje je to najgora ulica u gradu, kaže potpredsednica Ivanovićeve stranke Ksenija Božović.

" />

"Oliver nije dobio ulicu kakvu zaslužuje, da li to predsednik zna?!"

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom mitinga u Kosovskoj Mitrovici septembra prošle godine, obećao da će ulica sa imenom Olivera Ivanovića biti najlepša u gradu, to se nije dogodilo. I dalje je to najgora ulica u gradu, kaže potpredsednica Ivanovićeve stranke Ksenija Božović.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ulica koja će nositi ime Olivera Ivanovića (Foto SDP)

Ksenija Božović podseća da je predlog SDP-a i porodice Ivanović bio da se ulica Sutjeska u kojoj je srpski političar ubijen preimenuje u ulicu Olivera Ivanovića. Taj zahtev je odbijen na Skupštini opštine Severna Mitrovica, a nakon pritisaka i intervencije predstavnika vlasti u Beogradu dbornici Srpske liste su predložili da Nemanjina ulica u naselju Bošnjačka mahala dobije naziv ulica Olivera Ivanovića.

Ova odluka se nje dopala ni članovima stranke, a ponajmanje porodici Ivanović. Ipak, na mitingu 8. septembra, srpski predsednik Aleksandar Vučić je sve uveravao da će ta ulica biti najlepša u gradu.

"Jeste da je predsednik obećao da će to biti najlepša ulica u gradu, međutim, do današanjeg dana ništa se po tom pitanju nije uradilo. I dalje je ulica koju su “oni” izglasali. Međutim, odluke i dalje nema jer tu odluku moraju da potvrde centralne vlasti. Ulica je onakva kakva je i bila, najgora ulica koja postoji u Mitrovici”.

Božovićeva kaže da ne zna da li je predsednik upoznat sa tim da predstavnici Srpske liste nisu ispunili njegovo obećanje.

“Evo neka predsednik vidi i neka čuje. To što je on obećao, oni ništa do današnjeg dana nisu uradili, niti ispoštovali. Da li on to zna ili ne, ja to stvarno ne znam, ali ako ne zna, evo mi mu sad poručujemo da Olliver Ivanović nije dobio ulicu koju zaslužuje. To je jedna od najgorih ulica u gradu”.

Božovićeva kaže da su u stranci razočarani postupkom gradske vlasti koju vodi Srpska lista.

“Time su pokazali da im očigledno Oliver i mrtav smeta. To je žalosno, to je strašno. Oliver to nije zaslužio. On je bio jedan ugledan građanin, političar koji je bio za mir i za dijalog i koji je svim građanima bio na usluzi. To se pokazalo onoga dana kada ga je ispratio veliki broj grđana iz Mitrovice”.

Mitrovčani, članovi SDP-a, prijatelji i porodica danas zapaliti sveće na mestu gde je Oliver Ivanović ubijen. Božovićeva kaže da građani stalno dolaze da odaju poštu ubijenom političaru i da se raspituju o istrazi.

Istraga do sada nije dala odgovor na pitanje – ko je ubio Olivera Ivanovića.

Ostale vesti

  • "Kfor ostaje dok god je potreban"

    Direktor za bezbednosnu politiku i partnerstvo u sektoru za politička pitanja NATO-a Džejms Meki u intervjuu za Danas rekao je da je misija Kfora na Kosovu spremna i sposobna da sprovodi svoj mandat dok god je to potrebno, ali da se dugoročno rešenje može postići samo dijalogom Beograda i Prištine.

  • Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

    Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

    Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Srbija pozdravlja američki predlog za boljom ekonomskom saradnjom Beograda i Prištine, ali da to ne znači da kao preduslov prihvata priznanje nezavisnosti. Važno je, ističe, da ne odbacujemo dijalog i da smo spremni za pregovore, pod uslovom da to želi i albanska strana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane