O’Konel: Nema napretka sa neprofesionalcima

Britanski ambasador u Prištini Rori O’Konel oglasio se posle odluke da napusti skup na kom je Hašim Tači kritikovao međunarodnu zajednicu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Rori O’Konel u emisiji Dogovor (Foto arhiva Kim)

On je istakao da su korupcija i nepotizam ozbiljan problem za Kosovo, a oglasio se pošto je kosovski predsednik njegov potez ocenio "dečijim i nediplomatskim".

O’Konel je, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kosovskom vladom, saopštio da Kosovo ne može da napreduje sa neprofesionalcima i poslušnicima.

"Korupcija i nepotizam i dalje predstavljaju ozbiljne probleme za Kosovo, a najbolji primeri ovih slučajeva su javna imenovanja neprofesionalaca koji nisu tu da pomognu, već da unaprede ciljeve svojih šefova", rekao je O`Konel.

Britanski diplomata je kazao da Priština i Velika Britanija zajednički interes da "Kosovo bude bezbedna, prosperitetna i ekonomski i politički razvijena zemlja".

A da bi napredovalo, dodao je britanski diplomata, potrebni su sposobni i nezavisni ljudi u javnim institucijama.

Zato smo, kazao je, i započeli zajednički projekat zapošljavanja visokoobrazovnih kadrova, preneo je portal Indexonline.

O`Konel je istovremeno izrazio zadovoljstvo što su, kako je rekao, premijer Ramuš Haradinaj i koalicioni partneri u kosovskoj vladi odlučili da ubrzaju ovaj projekat.

Inače, Tači je juče na zajedničkoj konferenciji za albanskim pedsednikom Iljirom Metom komentarisao to što je ambasador Velike Britanije napustio konferenciju na kojoj je razmatran izveštaj o odnosu građana Kosova prema formiranju Specijalnog suda za ratne zločine OVK nad Srbima.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane