Vesti
Politika

"Oko 300 Srba konkurislao za 70 radnih mesta u Vojsci Kosova"

Kosovski mediji prenose danas da se za 70 radnih mesta u Kosovskim bezbednosnim snagama i Ministarstvu KBS-a prijavlilo oko 300 pripadnika srpske zajednice.
BSK (Foto Blic)

Institucije su odlučne da će nove snage biti multietničke i u interesu svih građana Kosova, piše prištinska Koha.

Ministar BSK Rustem Beriša, koji će voditi Ministarstvo odbrane, izjavio je u intervjuu za KosovaPress da će u prva tri meseca ove godine biti popunjena mesta koja su upražnjena odlaskom Srba iz KBS-a.

"Skoro 300 pripadnika srpske zajednice konkurisalo je za 70 radnih mesta i oni su zainteresovani da budu deo naše strukture... U prva tri meseca planiramo da popunimo mesta sa pripadnicima srpske zajednice",rekao je Beriša.

On je naveo da su veoma odlučni da BSK budu multietničke i koje će, kako je rekao, predstavljati sve građane Kosova i raditi u interesu svih građana.Ostale vesti

Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020