Vesti
Politika

OEBS spreman da prikupi glasačke listiće sa srpskih izbora

Šef Misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport ponovio je, tokom razgovora sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da je ta organizacija spremna da prikuplja glasačke listiće sa budućih srpskih izbora uz saglasnost svih relevatnih institucija, navela je danas Misija OEBS-a u na svom Tviter nalogu.
OEBS spreman da prikupi glasačke listiće sa srpskih izbora
Ilustracija (Foto Kim)

"Koristan kratak sastanak sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju o mandatu OEBS, uključujući podršku pravima manjinskih zajednica na Kosovu. Devenport je ponovio spremnost OEBS-a da prikupi glasačke listiće za buduće izbore Srbije, uz saglasnost svih relevantnih institucija", navode iz ove misije. 

 

 

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je posle sastanka sa šefom Misije OEBS na Kosovu Majklom Davenportom izjavio da je odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Kosovu 3. aprila i tako Srbima omogući da iskoriste svoje građansko i demokratko pravo.

Pored direktora Kancelarija za KiM, oglasio se i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković koji je kazao da uz asistenciju OEBS-a, očekuje da se građanima Srbije na Kosovu omogući glasanje u aprilu na predsedničkim i parlamentarnim izborima.Ostale vesti

Selaković i Varhleji o EU, Kosovu, Ukrajini

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Briselu sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem.

  • 16.05.2022
RTV Mir vraćena u kablovski sistem, ali i dalje u teškoj situaciji
Vlasnik RTV Mir u Leposaviću Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski  da se ova televizija nalazi u nikad težoj finansijskoj situaciji i da je tome najviše doprineo MTS d.o.o koji je prema rečima Radosavljevića, na severu Kosova, pre oko tri godine kupio sve privatne kablovske operatere.
  • 16.05.2022
Stejt department: Obaveze iz Vašingtonskog sporazuma i dalje korisne
"Sjedinjene Američke Države veruju da su obaveze iz Vašingtonskog sporazuma i dalje korisne, i nastavljaju da pozivaju Kosovo i Srbiju da se usredsrede na dijalog koji vodi EU", rekao je neimenovani portparol Stejt departmenta.
  • 16.05.2022
Ajova odlikovala Kurtija
Premijer Kosova Aljbin Kurti odlikovan je tokom zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama za izvanrednu službu u inostranstvu.
  • 15.05.2022
Saracin: Stav Nemačke jasan, Кosovo pripada Savetu Evrope

Specijalni izaslanik nemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin napisao je da je stav Nemačke jasan da je Кosovo srce Evrope i da pripada Savetu Evrope.

  • 14.05.2022
Petković: Biće još povlačenja priznanja Kosova

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da očekuje još povlačenja priznanja Кosova. „Uspeli smo da obezbedimo 18 povlačenja priznanja od onih država koje su ranije priznale Кosovo, taj broj se sada povećao na 18 plus četiri, i svakako će se još povećavati“, istakao je Petković.

  • 14.05.2022